600 gr pompoen
10 el water
1 theelepel zout
100 gr margarine
800 gr tarwe bloem
2 pakjes gist
10 etl melk
150 gr zuiker
Het pompoenenvlees in blokjes snijden en met 10 Eetlepels water in een pan zo 15-20 zacht koken.pas op brand snel aan dus erbij blijven....Dan met het zout en de margarine pureren...af laten koelen hoeft niet koud te worden maar handwarm..
Tarwebloem met de gist vermengen het nog warme moes de melk en de suiker goed met elkaar mengen..De deeg nou 45 min laten rijzen..
De deeg nou in een grote bakvorm vullen en nog eens 10 min laten rijzen..
Nu in een voorverwarmde oven op 180°C 20 minuten bakken.. leg een stuk alufolie over het brood dan word het niet zo donker..is mij de eerste keer gebeurd......de oven op 140- 150°C zetten en het brood 90 - 100 min verder bakken..kijk even met een stokje naar een uur hoe het brood ervoor staat....iedere oven is anders.. Dit brood is zacht en sappig...dus verwacht geen al te droog en vast brood..maar lekker dat het is....
bij ander pogingen heb ik nog een beetje vanille aan het deeg toegevoegd ..was ook een succes...
10 el water
1 theelepel zout
100 gr margarine
800 gr tarwe bloem
2 pakjes gist
10 etl melk
150 gr zuiker
Het pompoenenvlees in blokjes snijden en met 10 Eetlepels water in een pan zo 15-20 zacht koken.pas op brand snel aan dus erbij blijven....Dan met het zout en de margarine pureren...af laten koelen hoeft niet koud te worden maar handwarm..
Tarwebloem met de gist vermengen het nog warme moes de melk en de suiker goed met elkaar mengen..De deeg nou 45 min laten rijzen..
De deeg nou in een grote bakvorm vullen en nog eens 10 min laten rijzen..
Nu in een voorverwarmde oven op 180°C 20 minuten bakken.. leg een stuk alufolie over het brood dan word het niet zo donker..is mij de eerste keer gebeurd......de oven op 140- 150°C zetten en het brood 90 - 100 min verder bakken..kijk even met een stokje naar een uur hoe het brood ervoor staat....iedere oven is anders.. Dit brood is zacht en sappig...dus verwacht geen al te droog en vast brood..maar lekker dat het is....
bij ander pogingen heb ik nog een beetje vanille aan het deeg toegevoegd ..was ook een succes...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten