rabarber cake
niet geneeskrachtig ....geen heksenrecept .....maar vaak gemaakt en altijd succes..mij favoriete taart/ cake...als kind al vond ik deze heerlijk ....heel simpel te maken en lukt echt altijd...er zijn mensen die deze rabarber taart/cake bij mij hebben geproefd.... en voor al die die blijven vragen hier het recept...succes..
600 gr Rabarber de rabarber even afschillen.
150 gr bloem
75 gr Maizena
1,5 theelepels bakpoeder
150 gr magarine
150 gr suiker
1 P vanillesuiker
3 eigeel
2 hele eieren
Voor het baiser schuim / eiwitschuim
3 eiwit
en heel klein beetje zout tussen wijsvinger en duim !!
175 gr suiker
1 tl citroensap
Rabarber wassen schillen en in stukjes van 3 cm snijden
Alle ingrediënten voor het deeg in een grote schaal geven en met elkaar mengen..een ronde bakvorm invetten ..met paneermeel uitstrooien tot alles bedekt is en restanten verwijderen..deeg in de bakvorm vullen en dan de rabarber stukjes boven de deeg gelijkmatig verdelen..even aandrukken met de handen..Bij 180 graden 40 min bakken..let op je oven iedere oven is ietsjes anders met de temperatuur..
Het eiwit met een beetje zout tot een stijve massa kloppen ...als de massa stijf is de suiker en citroensap toevoegen...kloppen tot echt schuimkoppen blijven staan..mooi dik en wit..deze massa op de cake verdelen..en nog 20 min verder bakken..let op je oven het eiwit mag niet te veel verkleuren word licht bruin ...mag niet donker bruin worden..dan de temperatuur ietsjes lager zetten..eet smakelijk..
De gehele baktijd is 60 min..
Dit is genoeg voor een gewone ronde bakvorm ...voor een bakplaat van de oven het recept keer 3 nemen..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten