Paardenbloem "honing".
Dit drankje ziet eruit als honing en smaakt naar honing, maar is eigenlijk een siroop.
Benodigdheden.
800 gr gram paardenbloemen ik heb dan altijd een 10 liter emmer vol...veel plezier bij het plukken...geen stengels dan word alles bitter....
2-3 kg suiker ik gebruik bruine maar witte doet het ook..
6 geperste citroenen... de uitgeperste citroen kun je rustig mee koken..
1 liter jus de Orange
3-4 liter water grote pan vol.
Werkwijze.
Was de bloemen
Doe de bloemen in 3 a 4 liter water. Kook het water met de bloemen erin een goed uur zet het vuur uit .het geeft tijdens het koken een heel aparte geur..en laat het hierna over nacht staan..ik kook het altijd in de ochtend en laat het dan gewoon tot de volgende ochtend staan.... Zeef het bruin geworden water het beste door een doek maar en panty..doet het ook...... Voeg dan de suiker en de jus de Orange en de citroenensoap toe en laat het geheel indikken door het te verwarmen.
Het schuimt heel erg maar dat geeft niet dus niet schrikken..Het moet de dikte van gelei krijgen dus niet te te dik laten worden dikt tijdens het afkoelen nog in....
De siroop in kleinen potjes met schroefdeksel vullen en naar afkoelen kan je het eten...lekker op brood op vlees/marinade of om dranken met te zoeten..en natuurlijk om andere recepten waar honing in voorkomt te vervangen...succes...
Al je aan een a twee porties Thijm, Salie en de groenen uit lopers van een Spaar toegevoegd heb je al een goede hoestdrank ..als het andere recept te moeilijk lijkt...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten