vrijdag 20 september 2013

Courgettes uit de oven

4 grote courgettes
1 grote ui
2 tenen knoflook
3 rijpe tomaten
4 el olijfolie of ander olie
4 blaadjes salie
1 laurierblad
1 tl suiker
2 el balsamico
peper
zout
200 gr geraspte kaas ik gebruik parmezaan

De courgette wassen en drogen de enden afsnijden... halveren en met een lepel het vruchtvlees uithollen..Het uitgeholde courgette vlees klein hakken.

Ui en knoflook klein hakken..Tomaten het vel eraf halen geeft zo lastige velletjes tussen de tanden...als je het niet erg vind laat je het vel eraan..Het vlees van de tomaat klein snijden....2 el olie warm maken in een koekenpan uien en knoflook aanbakken ...dan het tomaten vlees en het courgette vlees erbij voegen ...licht zouten en peperen . Salie fijn hakken... laurierblad. suiker en balsamico toevoegen en alles op zacht temperatuur 20 min laten sudderen..Dan deze massa in de courgettes vullen op een bakblik zetten .MEt Bakpapier.... !!!
De kaas eroverheen en een beetje olie 20 - 30 min bij 180 graden bakken...VERGEET NIET HET LAURIERBLAADJE ERUIT TE VISSEN>>>>

Aan dit alles kan ook gehakt toegevoegd worden...
4 grote courgettes
1 grote ui
2 tenen knoflook
3 rijpe tomaten
4 el olijfolie of ander olie
4 blaadjes salie
1 laurierblad
1 tl suiker
2 el balsamico
peper
zout
200 gr geraspte kaas  ik gebruik parmezaan

De courgette wassen en drogen de enden afsnijden... halveren en met een lepel het vruchtvlees uithollen..Het uitgeholde courgette vlees klein hakken.

Ui en knoflook klein hakken..Tomaten het vel eraf halen geeft zo lastige velletjes tussen de tanden...als je het niet erg vind laat je het vel eraan..Het vlees van de tomaat klein snijden....2 el olie warm maken in een koekenpan uien en knoflook aanbakken ...dan het tomaten vlees en het courgette vlees erbij voegen ...licht zouten en peperen . Salie fijn hakken... laurierblad. suiker en balsamico toevoegen en alles op zacht temperatuur 20 min laten sudderen..Dan deze massa in de courgettes vullen  op een bakblik zetten .MEt Bakpapier.... !!!
De kaas eroverheen en een beetje olie  20 - 30 min bij 180 graden bakken...VERGEET NIET HET LAURIERBLAADJE ERUIT TE VISSEN>>>>


Aan dit alles kan ook gehakt toegevoegd worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten