vrijdag 20 september 2013

salade taart

1 ronde taartenvorm of bakblik hoe je het ook wilt noemen alleen de rand ervan.......26 cm

1 halve krop ijsbergsla deze in stukken plukken
een beetje lolo rosso zie boven

1 komkommer in plakjes 

2 uien in ringen

3 tomaten in plakjes

1 prei in dunne ringen

3 eieren in plakjes

150 gr ham plakjes

1 rettich de witte lange radijssoort bedoel ik ermee... in plakjes

1 bond radijsjes in plakjes

15o gr kaas in dunne plakjes.


voor de saus

1 glas 250 gr calve mayonaise
150 gr yoghurt
150- 200 gr slagroom..niet geslagen natuurlijk...
zout 
peper
suiker
azijn 
maggi
knoflook
5 kruiden chinees mengsel
bieslook en peterselie

De rand van de bakvorm op de plaat of plank zetten waarop je de salade wilt serveren..alle ingrediënten om de beurt erin opstapelen...om en om..heel vast aandrukken met folie afdekken een zware pan erop zetten en over nacht koud stellen...

Met een elektrisch mess laat zich de volgende dag de taart dan prima snijden..

voor de saus alles met elkaar mengen tot jij vind dat het smaakt...en apart erbij serveren ..ik garneer de taart nog altijd met kaas ..waar ik met behulp van koekjes uitsteekers grappige vormen uitsteek of met ham en eieren ..fantasie kent geen grenzen...

Je kan natuurlijk alles aan groente toevoegen wat je lekker lijkt als het maar in plakjes gesneden kan worden... succes...

en heb je een andere salade saus..ook goed het gaat alleen om het taarteffect staat geweldig op een buffet...
1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten