Veldzuringsoep
2 handen vol verse veldzuring
60 gram tarwebloem
60 gram boter
een bos/je peterselie
peper, zout
sap van een citroen en ook iets ervan afschaven
een beker creme fraîche
zuring wassen en klein hakken met de boter en de bloem een rue maken...peterselie en zuring toevoegen en opvullen met een liter water...wie wil kan een liter groente bouillon gebruiken..na smaak citroensap en schil toevoegen en ook het zout en peper..Koken tot de zuring zacht is ..kort voor het opdienen de creme fraîche toevoegen goed mengen niet meer laten koken..
2 handen vol verse veldzuring
60 gram tarwebloem
60 gram boter
een bos/je peterselie
peper, zout
sap van een citroen en ook iets ervan afschaven
een beker creme fraîche
zuring wassen en klein hakken met de boter en de bloem een rue maken...peterselie en zuring toevoegen en opvullen met een liter water...wie wil kan een liter groente bouillon gebruiken..na smaak citroensap en schil toevoegen en ook het zout en peper..Koken tot de zuring zacht is ..kort voor het opdienen de creme fraîche toevoegen goed mengen niet meer laten koken..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten