vrijdag 20 september 2013

gratin uit de natuur

daslook /brandnetel gratin

150 g Daslook
200 g Brandnetelen 
500 g Aardappelen
30 g Boter 
1 uil 
250 ml room 
1 Ei 
3-5 EL kaas ik hou van kaas en gebruik meer...
1 betje zout en peper 

Daslook en brandnetels blancheren..klein snijden olie in een pan verhitten..de uien klein snijden en erin aanbakken niet bruin laten worden..De aardappels koken en in schijven snijden of.. gekookte schijven kopen..deze aan de pan met uien toevoegen..en nu ook de daslook en brandnetels...met zout en peper op smaak brengen en de pan van het vuur halen...een ovenvorm invetten en het ei met de room en een beetje zout mengen..nu laag voor lag in de vorm vullen een laag aardappel kruiden en eroverheen wat van de ei sauce.dan weer aardappel kruiden..tot alles op is..kaas eroverheen raspen en bij 220 graden 15 min bakken..tot de kaas gesmolten is ..lekker bij een salade..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten