125 g onrijpe spelt...zoek in een natuurkost winkel.. grof gemalen wie in duitsland boodschappen doet daar het het (Grünkern-schrot )
500 ml Water, kokend heet
1 blokje groente bouillon
1 laurierblad
1 grote ui fijn gesnipperd
1 Ei
50 g gehakte walnoten
50 g geraspte kaas
50 gr gehakte peterselie
1 EL Marjolein
kruidenzout
Peper
olijfolie niet te zuinig
de saus
1 beker joghurt
1- 2 tenen knoflook ook klein gehakt of geperst
1 Sjalot ( uiensoort
beetje citroensap
beetje suiker
De gemalen spelt in water met het laurierblad en de bouillon 20 min koken tot het een dikke brei word ..pas op brand snel aan...dus goed in de gaten houden.....Af laten koelen..
Als de brei afgekoeld is alle anderen ingrediënten toevoegen en goed met elkaar vermengen..Let op de ui moet echt heel fijn gesnipperd zijn
Wie wil kan ook nog havervlokken of boekweit of sesamzaden toevoegen deze moeten dan mee worden gekookt aan de smaak verandert het niets ..word alleen nog gezonder lol..
Het mengsel nou tot gehakt ballen vormen en in het olie van beide kanten 5- 10 min bruin bakken..niet te heet..
Lekker met een verse kruiden yoghurt of knoflooksaus..
De saus ..alles met elkaar mengen en klaar...misschien nog met zout en peper op smaak brengen
...eet ze...
500 ml Water, kokend heet
1 blokje groente bouillon
1 laurierblad
1 grote ui fijn gesnipperd
1 Ei
50 g gehakte walnoten
50 g geraspte kaas
50 gr gehakte peterselie
1 EL Marjolein
kruidenzout
Peper
olijfolie niet te zuinig
de saus
1 beker joghurt
1- 2 tenen knoflook ook klein gehakt of geperst
1 Sjalot ( uiensoort
beetje citroensap
beetje suiker
De gemalen spelt in water met het laurierblad en de bouillon 20 min koken tot het een dikke brei word ..pas op brand snel aan...dus goed in de gaten houden.....Af laten koelen..
Als de brei afgekoeld is alle anderen ingrediënten toevoegen en goed met elkaar vermengen..Let op de ui moet echt heel fijn gesnipperd zijn
Wie wil kan ook nog havervlokken of boekweit of sesamzaden toevoegen deze moeten dan mee worden gekookt aan de smaak verandert het niets ..word alleen nog gezonder lol..
Het mengsel nou tot gehakt ballen vormen en in het olie van beide kanten 5- 10 min bruin bakken..niet te heet..
Lekker met een verse kruiden yoghurt of knoflooksaus..
De saus ..alles met elkaar mengen en klaar...misschien nog met zout en peper op smaak brengen
...eet ze...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten