vrijdag 20 september 2013

Meatloaf

Meatloaf..op mijn manier..voor Wendy en natuurlijk ook voor jullie

500 g bloem
1p gist
1 theelepel suiker
250 ml lauw warme melk
1 theelepel zout
125 ml olie
Italiaans kruiden mengsel ( Albert ... ) of kruiden naar zin...

Bloem in een schaal vullen in het midden met de hand een klein kuiltje maken de gist eraan toevoegen............een klein beetje melk van de 250 ml gebruiken zo 30-50 ml en over de gist kippen.een klein beetje bloem aan dit mengsel toevoegen en afgedekt en een half uur aan een warm oord laten rijzen..ik doe het in mijn oven die ik op 50 graden zet..

na deze half uur het zout op het bloem strooien NIET op de gist en met de rest van de ingrediënten vermengen...Is de deeg te plakkerig rustig iets meer bloem eraan toevoegen.....Alles nog een keer aan een warme plek laten rijzen tot het volumen is verdubbelt..De deeg dan in een groot rechthoek rollen het beste alvast op bakpapier...

Het vlees

1 kilo gehakt half om half
4 el olijfolie
2 El gemalen komijn
2 theelepels nootmuskaat
2 uien klein gehakt
1 -2 tenen knoflook ook klein gehakt
2 paprika's
root en groen..ook fijn gehakt
2 eieren
4 El creme fraiche
4 El ketchup
zout
peper

Alles met elkaar ,mengen en naar smaak kruiden...je kan ook alles andere aan groente wat je lekker vind er onder mengen..
het vlees gelijkmatig op de deeg verdelen en de deeg het vlees laten overlappen net als een deken..de randen met melk bestrijken en dicht plakken alles goed aandrukken met eigeel bestrijken en bij 170 graden ( hete lucht) een uur in de oven laten bakken..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten