dinsdag 21 februari 2012

Schweinebraten

Zo hadden het wij gisteren over de Aardappelsalade dan moet er nog iets bij..en namelijk iets waar alle Duitsers gek op zijn Schweinebraten met Kruste ..of beter gezegd met  Varkensvlees met  zwoerd...
Koop geen Varkensvlees hiervoor in de supermarkt ..ten eerste krijg je in Nederlandse supermarkten geen vlees met zwoerd, en ten tweede ,om een goed  stuk te bemachtigen moet je toch echt bij een goede slager zijn...mijn slager weet al precies wat ik van hem wil..en meestal kan ik twee dagen van tevoren een stuk bij hem bestellen..Vraag gewoon eens bij jou slager en vertel hem wat je wilt...

Nu zijn er heel veel recepten en ik maak ook altijd verschillende maar een recept voor beginners dat altijd lukt wil ik nou even voorstellen...

Nodig

2 kilo Fricandeau met zwoerd.
1 kilo uien
2 El olijfolie
Zout
Peper
Nootmuskaat
500 ml Bier (donker bier bv

Het zwoerd ruitvormig inkerven ...niet te diep !!! je mag het vlees niet raken...anders vraag jou slager die kan dat ook .
Het zwoerd twee uren in lauwwarm water leggen..dat zorg er later voor dat  het zwoerd niet verbrand maar lekker krokant word..Nu het vlees drogen met keukenpapier of een theedoek maar wel een schone,  en ook nog een, die NIET met wasverzachter is gewassen..( vlees met lavendel smaak nee toch )

De oven voorverwarmen op 200graden

Nu zout en peper over het vlees wrijven en bijzonders goed tussen de ruiten van het zwoerd..
Het vlees even van alle kanten goed aanbraden  in een  goede ovenschaal , tot het een mooie kleur heeft. Let op  (NIET HET ZWOERD)
Vlees uit de ovenschaal halen en even laten rusten..
De uien in plakjes /ringen snijden en even bakken in het achtergebleven vet..tot ze goudgeel zijn..
Vlees weer  erboven op leggen en in de oven ermee..een klein slokje bier in de ovenschaal niet over het vlees en 30 min laten bakken..dan de temperatuur op 180 graden verminderen..Van tijd tot tijd nu het bier over het vlees gieten ( nu wel erover ,anders word het vlees te droog)
Ongeveer 2,5 uur in de oven laten..let op jou eigen oven, de temperatuur bij de een is niet het zelfde als bij de andere..sommigen zijn gewoon heter..
Als het vlees klaar is  vlees uit de oven halen in Aluminiumfolie wikkelen en 10  tot 15  min laten rusten.
In de tussentijd de uien met de bierjus pureren ...als het te dik is iets water toevoegen...Met zout peper en nootmuskaat op smaak brengen..
Eet smakelijk




foto van  ro18ger       www.pixelio.de












Geen opmerkingen:

Een reactie posten