Krijg ik net de vraag Hoe krijgen ze in Duitsland de Wienerschnitzel zo krokant...??
Tja .laat ons eerst maar even gewoon over de Wienerschnitzel hebben...
Wat in Nederland verkocht word als Wienerschnitzel is geen Wienerschnitzel...kijk in de supermarkt maar op de verpakking onder inhoud..daar staat varkensvlees en ook bij de slager ..die zal beamen dat het varkensvlees is ..dus met andere worden ze vragen meer voor dit schnitzel omdat er Wiener voorstaat maar het is een gewone varkens schnitzel..snappen jullie het nog...
Ik Wel want een echte Wienerschnitzel is van kalfsvlees gemaakt en niet van varkensvlees...je moet maar durven omdat te beweren.... meer geld te vragen, en toch niet het product te verkopen dat je aangeeft....Heb al met menige slager worden hierover gehad...
Dus als je nou uit de wintersport terug bent en je afvraagt waarom jou schnitzel niet zo smaakt als op vakantie ..
Hier staat het antwoord..
Het belangrijkste is dus Kalfsvlees.
4... kalfs schnitzel ( meer mag ook)
Eieren
2theelepels geklaarde boter... kan je die niet vinden doet boter vaan een goede kwaliteit het ook
paneermeel
zout
peper
Maisole
1 El slagroom
.
Het vlees wassen en drogen..Dan ieder stuk met folie bedekken..(ik pak ze altijd in een diepvries zakje)
en zachtjes kloppen..de structuur mag niet stuk geslagen worden..het vlees moet tussen 3 en 5 mm dik worden.
de randjes van het vlees kort inkerven..dat voorkomt het opbollen in de pan.
Licht zouten aan beide kanten.
Die eieren met een theelepel zout kruiden en met de slagroom vermengen doe dit met een gewone vork
Dan de schnitzels in de bloem leggen om en om..licht drukken en dan met beide kanten door het eimengsel trekken.Het paneermeel in een diepe bak geven, die schnitzels erop leggen en met een lepel het paneermeel erover geven als alles bedekt is licht aandrukken..Vlees omdraaien en nog n keer.
In een grote zware bakpan ongeveer 2-3cm maïsolie samen met de boter geven en verhitten.De schnitzels moeten zwemmen en geen vaste contact met de boden maken.. Als het vet goed heet is de schnitzels erin leggen en aan beide kanten goudbruin bakken.Tijdens het bakken de pan af en toe een beetje bewegen dan golft het paneermeel mee .
Goede schnitzels zijn niet zo makkelijk te maken..!!!
Ze mogen niet te sterk geklopt worden anders worden ze te droog..Na het paneren mag je ze niet latten liggen om andere dingen te doen anders word het Paneermeel te zacht ,nooit sparen met het vet/olie,en het vlees blijven bewegen tijdens het bakken..
Eet smakelijk
.
Tja .laat ons eerst maar even gewoon over de Wienerschnitzel hebben...
Wat in Nederland verkocht word als Wienerschnitzel is geen Wienerschnitzel...kijk in de supermarkt maar op de verpakking onder inhoud..daar staat varkensvlees en ook bij de slager ..die zal beamen dat het varkensvlees is ..dus met andere worden ze vragen meer voor dit schnitzel omdat er Wiener voorstaat maar het is een gewone varkens schnitzel..snappen jullie het nog...
Ik Wel want een echte Wienerschnitzel is van kalfsvlees gemaakt en niet van varkensvlees...je moet maar durven omdat te beweren.... meer geld te vragen, en toch niet het product te verkopen dat je aangeeft....Heb al met menige slager worden hierover gehad...
Dus als je nou uit de wintersport terug bent en je afvraagt waarom jou schnitzel niet zo smaakt als op vakantie ..
Hier staat het antwoord..
Het belangrijkste is dus Kalfsvlees.
4... kalfs schnitzel ( meer mag ook)
Eieren
2theelepels geklaarde boter... kan je die niet vinden doet boter vaan een goede kwaliteit het ook
paneermeel
zout
peper
Maisole
1 El slagroom
.
en zachtjes kloppen..de structuur mag niet stuk geslagen worden..het vlees moet tussen 3 en 5 mm dik worden.
de randjes van het vlees kort inkerven..dat voorkomt het opbollen in de pan.
Licht zouten aan beide kanten.
Die eieren met een theelepel zout kruiden en met de slagroom vermengen doe dit met een gewone vork
Dan de schnitzels in de bloem leggen om en om..licht drukken en dan met beide kanten door het eimengsel trekken.Het paneermeel in een diepe bak geven, die schnitzels erop leggen en met een lepel het paneermeel erover geven als alles bedekt is licht aandrukken..Vlees omdraaien en nog n keer.
In een grote zware bakpan ongeveer 2-3cm maïsolie samen met de boter geven en verhitten.De schnitzels moeten zwemmen en geen vaste contact met de boden maken.. Als het vet goed heet is de schnitzels erin leggen en aan beide kanten goudbruin bakken.Tijdens het bakken de pan af en toe een beetje bewegen dan golft het paneermeel mee .
Goede schnitzels zijn niet zo makkelijk te maken..!!!
Ze mogen niet te sterk geklopt worden anders worden ze te droog..Na het paneren mag je ze niet latten liggen om andere dingen te doen anders word het Paneermeel te zacht ,nooit sparen met het vet/olie,en het vlees blijven bewegen tijdens het bakken..
Foto van virra www.pixelio.de |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten