dinsdag 21 februari 2012

Uiensoep

Ik word overspoelt met aanvragen voor recepten... heel leuk en natuurlijk ga ik er op in ..want wat is leuker om mensen met koken te helpen of op ideeën te brengen..ook is het niet speciaal en Duits gerecht...ik heb al gezegd ik kook ook internationaal..


Nu een recept voor Den ik hoop dat het haar gaat smaken..

Uiensoep of in het Frans   Soupe à l'oignon 


4 verse middelgrote uien ( zonder de schil ongeveer 100 gr)

40 g Boter
1 EL, bloem
½ Liter  rundvlees bouillon 
¼ Liter  witte wijn 
1 TL  Komijnzaad
Zout
 Peper ( als het kan zwarte vers gemalen)
100 gr Kaas    (Gruyère)
8 plakjes stokbrood 

Uien schillen en in fijne ringen snijden..In een grote soeppan de boter laten smelten en de uien bij matige hitte 15 min zacht stoven ..de uien blijven roeren ze mogen niet bruin worden !!!
De bloem erover heen verspreiden ... Bouillon ,Wijn en Komijnzaad toevoegen...goed roeren, met zout en peper op smaak brengen en bij matige hitte 10-15 min laten koken.In de tussentijd de oven voorverwarmen op 220 graden..Het brood roosteren en twee plakjes per persoon in een vuurvaste soepkom leggen. De soep over het brood gieten en dan met de kaas bestrooien.De soepkommen  op het middelste rooster van de oven 5-7 min backen tot de kaas goudbruin is ..


Eet smakelijk






foto van wrw  www.pixelio.de

Geen opmerkingen:

Een reactie posten