dinsdag 28 februari 2012

Eisbein




Voor Anita


Haxe...of Eisbein dit is een lekker gericht als je van vlees houd ,de kunst is het het zwoerd knapperig te krijgen ,zodat het ook gegeten kan worden..Ik vind dit zwoerd erg lekker en van mij mag je het vlees hebben....wij ruilen dan ook altijd in onze familie, want mijn man vind het zwoerd helemaal niets...
Smaken verschillen...

4 eisbeine 
zout
komijn
8 laurierbladen 
8 jeneverbessen
2 tl peperkorrels (zwarte)
2 uien ( in vieren delen)






Een grote pan met zout water vullen in deze pan moeten de eisbeine passen ..neem anders twee pannen..

De laurierbladen ,jeneverbessen ,peper en de gesneden ui toevoegen.Even aan de kook brengen en dan de temperatuur verminderen zo dat het water wel goed heet blijft maar niet meer kookt.
De eisbeine in het water geven en ongeveer 1,5 uren mee laten koken..Het vlees word zo gegaard en het zwoerd word zacht..erg zacht schrik niet..

Na deze tijd het vlees uit de bouillon halen en voorzichtig een paar ruiten in de zwoerd kerven..Je mag het vlees niet raken dus niet het zwoerd doormidden snijden...
Alles met zout en komijn inwrijven..en vooral in de snijvlakken tussen het zwoerd..

Zet alvast je oven aan en verwarm deze op 200 graden. De stand op hete lucht of omlucht hoe jij dat ook noemt..


Nu gaan de Haxen -Eisbeine in de oven..

Leg het vlees op het middelste rost ,en zet er een grote ovenschaal onder  om het vet op te vangen..
En weer alles voor goed 1,5 uur in de oven.
Ongeveer na 45 min het vlees even draaien.Af en toe met het vrij gekomen vet bedruipen..

In de laatsten 10 min even de grill erbij aanzetten word het zwoerd mooi cross van..hou het in de gaten..

by Manfred Walker ...www.pixelio.de
Eet smakelijk..




Geen opmerkingen:

Een reactie posten