Vandaag een lieveling gericht uit mijn kindertijd..heb er er altijd veel te veel van gegeten en vind het nu ook nog gewoon heel lekker
Gevulde paprika
9 paprika schoten (Koop altijd die van 3 in een zakje )
1 kilo half om half gehackt
150 gr witte rijst
suiker
zout
peper
paprika poeder
1 ui
3 blikjes tomatenpuree
3 EL botter of olie
3 El tarwebloem
1,5 liter rundvlees bouillon ( een blokje extra nemen )
Room ?????
De rijst koken in zout water afspoelen en af laten koelen.De bouillon alvast voorbereiden..ik maak deze altijd klaar in een maatbeker, dan heb je ze zo bij de hand..
De paprika schoten schoon maken, de deksel wegsnijden, en even van onderen een beetje aanpassen met en mes zodat deze kunnen staan.
Het vlees mengen ,met de rijst, de ui, en kruiden met zout ,peper en het paprika poeder.Dit mengsel dan in de paprika schoten vullen, goed aandrukken , als er boven op een kleine bolling door het vlees ontstaat, is niet erg ....het hoeft niet helemaal even te zijn ,met de rand. De boter in een grote pan geven, en smelten..de bloem toevoegen en verroeren ..zodra dit een smeuïge massa word ,direct blussen met de bouillon, en het tomatenpuree toevoegen .Op smaak brengen met zout, peper en suiker.. De gevulden paprika toevoegen en 30 tot 40 min zachtjes in de saus laten koken. Met de deksel op de pan....!!!..Als je de saus nog lekkerder wilt maken kan je nog een scheutje room toevoegen maar hoeft niet...
Al er nog vulling over is ,van het vlees met rijst ,wat mij soms gebeurd ,daar niet alle paprika schoten altijd even groot zijn ..maak er gewoon balletjes van ,en kook deze mee in de saus..erg lekker..
Hierbij server je rijst als bijlage, aardappels maag ook maar is niet zo lekker ( mijn mening).. Maar ook een frisse salade erbij en een stukje stokbrood voor de saus.. zijn een goede combi..
Eet smakelijk...
Tanja |
9 paprika schoten (Koop altijd die van 3 in een zakje )
1 kilo half om half gehackt
150 gr witte rijst
suiker
zout
peper
paprika poeder
1 ui
3 blikjes tomatenpuree
3 EL botter of olie
3 El tarwebloem
1,5 liter rundvlees bouillon ( een blokje extra nemen )
Room ?????
De rijst koken in zout water afspoelen en af laten koelen.De bouillon alvast voorbereiden..ik maak deze altijd klaar in een maatbeker, dan heb je ze zo bij de hand..
De paprika schoten schoon maken, de deksel wegsnijden, en even van onderen een beetje aanpassen met en mes zodat deze kunnen staan.
Het vlees mengen ,met de rijst, de ui, en kruiden met zout ,peper en het paprika poeder.Dit mengsel dan in de paprika schoten vullen, goed aandrukken , als er boven op een kleine bolling door het vlees ontstaat, is niet erg ....het hoeft niet helemaal even te zijn ,met de rand. De boter in een grote pan geven, en smelten..de bloem toevoegen en verroeren ..zodra dit een smeuïge massa word ,direct blussen met de bouillon, en het tomatenpuree toevoegen .Op smaak brengen met zout, peper en suiker.. De gevulden paprika toevoegen en 30 tot 40 min zachtjes in de saus laten koken. Met de deksel op de pan....!!!..Als je de saus nog lekkerder wilt maken kan je nog een scheutje room toevoegen maar hoeft niet...
Al er nog vulling over is ,van het vlees met rijst ,wat mij soms gebeurd ,daar niet alle paprika schoten altijd even groot zijn ..maak er gewoon balletjes van ,en kook deze mee in de saus..erg lekker..
Hierbij server je rijst als bijlage, aardappels maag ook maar is niet zo lekker ( mijn mening).. Maar ook een frisse salade erbij en een stukje stokbrood voor de saus.. zijn een goede combi..
Tanja |
Eet smakelijk...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten