Witlof er zijn mensen die er stapel gek op zijn maar er zijn ook mensen die zich schudden bij de gedachte om deze groente te moeten eten..
Hoe komt het ..Als witlof niet goed bereid en schoongemaakt is word is hij bitter en bitter is een smaak, die de meesten niet prefereren..maar het kan ook anders...
Wat dachten jullie van Witlof gestoofd in Jus de orange..of gewoon gezegd sinaasappelsap
4 witlof
1 liter sinaasappelsap
1 halve theelepel suiker
zout en peper
100 ml water
De witlof schoonmaken en halveren in de lengte.De bittere kern verwijderen.De Sinasappelsap toevoegen en de witlof erin gaar koken..even laten afkoelen..
De suiker in een andere pan licht bruin laten worden en dan de witlof erop leggen..met het water afblussen en even laten inkoken.Met zout en peper kruiden een keer omdraaien warm laten worden en dan onmiddellijk opdienen..
Past uitstekend bij Wildgerechten..
Wat een leuk recept Lissy, ga het snel een keertje proberen. Is weer eens wat anders als lof met ham en kaas in de oven.
BeantwoordenVerwijderen